08 november, 2023 #Artikler

Softwareudviklingens rolle i den digitale transformation

Den digitale transformation har allerede ændret måden, virksomheder driver forretning på. Men mange virksomheder udnytter stadig ikke det fulde potentiale de har for digital transformation, selvom digitale tjenester kan være altafgørende for virksomhedens arbejdsprocesser, videndeling, data m.v.

For at omfavne den digitale transformation endnu mere, kan virksomhederne med fordel undersøge de muligheder, som de kan opnå gennem softwareudvikling. Softwareudvikling er blevet en afgørende faktor for rigtig mange virksomheder, og det er blevet en strategisk ressource – særligt for de virksomheder, der ønsker at forblive konkurrencedygtige i en digital verden.

Hvad er digital transformation?

Digital transformation i virksomheder er en omfattende omstrukturering af en virksomheds processer, teknologi og kultur med det formål at udnytte digitale teknologier til at forbedre deres konkurrenceevne.

For virksomhederne handler det altså om at definere eller omdefinere, hvordan de skaber værdig for deres kunder og samarbejdspartnere – og selvfølgelig virksomheden selv.

Softwareudvikling som en del af strategien

De virksomheder, der omfavner mulighederne, som softwareudvikling giver dem, ved også, at softwareudviklingen spiller en stor rolle i virksomhedens strategiske beslutningsproces.

Gennem softwareudvikling er det fx muligt at integrere forskellige systemer med hinanden samt at automatisere forskellige processer. Det fører til øget effektivitet i virksomhederne.

Med cloudteknologien er det også blevet lettere at skalere de eksisterende løsninger og tjenester. Det betyder også, at softwareudviklingen kan gøres skalerbar, så virksomhederne har mulighed for at udvide og tilpasse deres digitale ressourcer efter behov.

Styrk brugeroplevelsen

Når en virksomhed får udviklet en løsning til medarbejderne, kunderne eller samarbejdspartnerne m.v., har de mulighed for at tilpasse brugeroplevelsen til brugernes adfærd og behov. Gennem dataindsamling kan virksomhederne få uvurderlig viden om brugernes adfærd, fx mest benyttede funktioner i tjenesten, modtagelse af brugerfeedback m.v., og dermed kan ud fra dette tilpasse løsningen gennem den videre softwareudvikling.

Muligheden for at indsamle og analysere store mængder af data hjælper virksomhederne til at træffe datadrevne beslutninger. Det er dermed slut med at gå efter en mavefornemmelse, men virksomhederne kan i stedet træffe beslutninger på et grundigt og veloplyst datagrundlag.

Uddannelse og kulturændring

For at få succes med softwareudvikling og digital transformation i virksomhederne, er det vigtigt, at brugerne af løsningen eller løsningerne bliver uddannet i at anvende den nye løsning. Derudover er det også vigtigt, at kulturen i virksomheden støtter op om den digitale innovation og teknisk kompetence.

Bliver brugerne ikke uddannet i, hvordan de skal anvende løsningen, er der en stor risiko for, at de ikke kommer til at anvende løsningen, eller at de ikke anvender den korrekt. Derfor er uddannelse og kulturændring blandt brugerne altafgørende for softwareudviklingens succes.

You Might Be Interested In