14 september, 2022 #Artikler

Kan infrarøde saunaer hjælpe med fibromyalgi og kroniske smerter

Der er få ting i livet, der er værre end en smerte i nakken, der ikke vil forsvinde. Lider af fibromyalgi syndrom eller enhver form for kronisk træthedssyndrom kan uden tvivl bevidne dette faktum.

 

Heldigvis er der en voksende mængde medicinske beviser, der tyder på, at fibromyalgi kan behandles, eller i det mindste, symptomerne minimeres, med brug af en infrarød sauna.

 

Fra begyndelsen ser det ud til, at fordelene ved infrarød sauna ved fibromyalgi, eller i det mindste symptomerne, kan hjælpe med at afhjælpe betændelse, øge blodcirkulationen og give termisk behandling til behandling af fibromyalgi.

 

Før vi kommer ind i det, er det værd at bemærke, at fibromyalgi er mere udbredt, end du måske først tror. Den victorianske regering siger, at et sted mellem 2-5% af befolkningen lider af fibromyalgi, hvor kvinder højst sandsynligt lider i deres midaldrende.

 

Hvad er fibromyalgi?

Fibromyalgi er en kronisk smertesygdom, der resulterer i udbredte smerter i bevægeapparatet, som ofte ser patienter med symptomer på øget smertefølsomhed, ekstrem træthed, søvnproblemer og hukommelses- og koncentrationsbesvær.

 

Fibromyalgi er typisk kategoriseret som flere steder med smerte, normalt seks eller flere, der har været irritabel i mindst tre måneder, samt stivhed i muskler og led. Disse steder med smerte er normalt ekstremt følsomme over for smerte og temperaturændringer.

 

De mest almindelige kilder til smerte for dem, der lider af fibromyalgi, er hoved- og nakkeområdet, det øverste bryst og ryggen, uden for albuen, omkring lænden og balderne, samt indersiden af ​​knæet.

 

Er en infrarød sauna god mod fibromyalgi?

Et af de mest sigende tegn på, at fibromyalgibehandling med en infrarød sauna eller et infrarødt saunatæppe er effektiv, kommer i form af en forskningsundersøgelse fra American College of Rheumatology.

 

Forskere fandt ud af, at “termisk terapi, der kombinerer saunaterapi og undervandsmotion, forbedrede livskvaliteten såvel som patienternes smerte og symptomer.”

 

I nogle tilfælde rapporterede patienterne op til en 77 % reduktion i den smerte, de oplevede efter deres termiske terapi i en sauna.

 

Termisk terapi i forbindelse med kronisk smerte blev også udforsket af et hold japanske forskere, der fandt ud af, at “en kombination af multidisciplinær behandling og gentagen termisk terapi kan være en lovende metode til behandling af kronisk smerte.”

 

En anden undersøgelse viser, at ti patienter med kronisk træthedssyndrom fik infrarød saunabehandling en gang om dagen, fem gange om ugen i en måned, hvor forskerne bemærkede, at “opfattede træthedsniveauer faldt betydeligt efter behandling”, og at “ingen patienter rapporterede nogen bivirkninger. virkninger under behandlingen.”

 

Det forekommer sandsynligt, at den termiske terapi kan lettes med en infrarød sauna, og kan derfor anerkendes som en potentiel behandling for nogle af de vigtigste symptomer på fibromyalgi. Hvis du vil prøve infrarød saunatæpper kan de fås her NordicHigh.

You Might Be Interested In