27 oktober, 2022 #Artikler

Hvem opfandt julemanden

I 1809 skrev Washington Irving en bog med titlen “A History of New York”, hvori han inkluderede en figur kaldet “Santa Claus” Dette er første gang, at julemanden blev nævnt på tryk. Julemanden, som vi kender ham i dag, begyndte dog ikke rigtig at tage form før det 19. århundrede.

 

Billedet af julemanden som en glad, overvægtig mand i en rød dragt opstod først i det 19. århundrede. Før dette tidspunkt blev julemanden ofte fremstillet som en tyndere og mere spinkel figur. Det var først i 1800-tallet, at julemanden begyndte at blive afbildet, som vi kender ham i dag.

 

Det menes, at det moderne billede af julemanden blev skabt af tegneren Thomas Nast. I 1881 tegnede Nast et billede af julemanden til Harper’s Weekly. Dette billede var baseret på beskrivelsen af julemanden i digtet “A Visit from St. Nicholas” af Clement Moore.

 

Billedet af julemanden som en glad, overvægtig mand i en rød dragt blev meget populært og er siden da blevet brugt i mange juledekorationer og reklamer. I dag er julemanden et symbol på julen verden over og er elsket af børn overalt.

 

Hvem opfandt julemanden? Svaret vil måske overraske dig! Julemanden, som vi kender ham i dag, begyndte ikke rigtig at tage form før det 19. århundrede. Billedet af julemanden som en glad, overvægtig mand i en rød dragt opstod ikke før det 19. århundrede. Det var ikke før det 19. århundrede, at julemanden begyndte at blive afbildet, som vi kender ham i dag. Det moderne billede af julemanden blev skabt af tegneren Thomas Nast. I dag er julemanden et symbol på julen over hele verden og er elsket af børn overalt. Tak, fordi du har lært lidt om julemandens historie. Vi håber, at du får en rigtig god juletid!

You Might Be Interested In