26 august, 2022 #Artikler

Gør et kup: Sådan finder du en ny cykel billigst

Det kan være ganske uoverskueligt, at finde en ny cykel til en rimelig pris. Det gælder både hos de fysiske forhandlere og i webshops. Med så mange forskellige modeller, mærker og prisniveauer, kan det være svært at vide, om du får en rimelig pris på din nye cykel. Især hvis du ikke i forvejen er bekendt de forskellige mærker og komponenter. Almindelige cyklister er ofte ‘lette ofre’ og til falds for sælgerens salgstale, når du først har vist interesse i cykelbutikken. Vi har derfor sammensat denne korte guide, så du objektivt kan vurdere, om du rent faktisk får cyklen til en god pris.

Hvordan ved jeg, om prisen på en cykel er rimelig?

Der er et par ting, du kan kigge efter for at sikre dig, at du får en fair pris på en cykel. For det første skal du sammenligne prisen på cyklen med lignende modeller indenfor samme cykeltype. Hvis du ønsker at købe en ny citybike, er det vigtigt, at du holder modellen op mod andre citybikes, da der kan være store prisforskelle på tværs af cykeltyper. Hvis den model, du har kig på, er betydeligt billigere eller dyrere end andre cykler i samme kategori, er der sandsynligvis en grund til det, og du bør undersøge det nærmere. Der kan både være gode og dårlige grunde til at prisen stikker ud; måske er der tale om et produkt af lavere kvalitet, men det kan også være, at der er tale om en udgået model, som blot forhandles til en fordelagtig pris for at få lagret tømt. I så fald kan du være heldig at gøre en god handel.

Tjek om cyklen kommer med det udstyr, du har brug for. Det er slet ikke unormalt, at du lader dig lokke af en lav pris, og først efterfølgende finder ud af, at du selv skal tilkøbe pedaler skærme, lås, cykelkurv og andet essentielt udstyr, som du troede fulgte med. Så bliver det lige pludselig en dyr affære – og du kan sagtens ende med en cykel i lavere kvalitet, men til en højere pris.

Spørg altid sælger – uanset om det er i en fysisk butik eller på nettet – om cyklen fejler noget. Nogle cykler sælges markant billigere en deres oprindelige udsalgspris fordi de fejler noget. Det kan være cyklen har væren en demomodel eller er en returvare. Typisk har disse cykler mindre skader, så du skal altid gøre op med dig selv, om du kan leve med et par ridser i stellet, hvis du til gengæld kan få cyklen til halv pris.

5 tips: Sådan finder du din nye cykel til den bedste pris

Vi har samlet en række gode råd, som du med fordel kan drage nytte af, når du leder efter den bedste pris på din nye cykel. Disse fem tips kan i øvrigt sagtens overføres til indkøb af andre varer

1. Lav din research

Før du begynder at kigge efter en ny cykel, er det vigtigt at have en idé om, hvilken slags cykel du vil have, og hvor meget du er villig til at bruge. Når du ved, hvad du leder efter, er det nemmere at finde et godt tilbud, når du ser et. Brug internettet og fysiske magasiner til at undersøge forskellige cykelmodeller, læse anmeldelser og sammenligne priser.

2. Ha’ is i maven

Du skal ikke bare købe den første cykel, du forelsker dig i. Selvom du har forelsket dig i en cykel i vinduet hos din lokale cykelforhandler, så lad være med at gå ind i butikken før du har været hjemme og undersøge, om den samme cykel findes billigere hos andre forhandlere. Det er vigtigt at sammenligne priserne og søge efter det bedste tilbud.

3. Prut om prisen

Når du har fundet et par potentielle cykler, er det tid til at begynde at forhandle om prisen. Husk at forhandleren i sidste ende blot ønsker at tjene penge, så du skal ikke være bange for at bede om en rabat. Det kan sagtens være, at forhandleren er villig til at komme af med cyklen mod en mindre avance. Hvis du køber online, kan du sende en besked til webshoppen og spørge, om de er åben for tilbud inden du lægger cyklen i kurven. Faktisk er mange butikker villige til at forhandle om prisen – især hvis de ønsker at rydde op på lagret, eller hvis der er noget galt med cyklen, som du er opmærksom på (f.eks. en demomodel). Vær ikke bange for at bede om en lavere pris – du kan blive overrasket over, hvad mange butikker er villige til at gå med til.

4. Tjek forhandlerens garanti

Som forbruger er du i Danmark generelt godt stillet med købeloven i hånden, som bl.a. giver dig 2 års returret på defekte varer. Mange cykelforhandlere tilbyder dog en væsentlig længere og bredere dækkende garanti på deres cykler mod en merpris. Det kan ofte være godt givet ud, da en udvidet garanti beskytter dig i tilfælde af eventuelle problemer med cyklen i en længere periode. De fleste forhandlere tilbyder en form for udvidet cykelgaranti, uanset om der er tale om en fysisk butik eller en webshop. Undersøg altid, om forhandlere tilbyder denne dækning som en del af prisen på cyklen eller om det er noget du skal tilkøbe og dermed betale mere for.

5. Brug en sammenligningstjeneste

Det er kan være svært at gennemskue, hvor den cykel du har forelsket dig i, kan købes til den bedste pris. Heldigvis findes der tjenester på nettet, som kan hjælpe dig med at få et overblik uden at skulle bruge oceaner af tid på at jagte den bedste pris. Bikeland.dk er en sammenligningstjeneste for cykler, som viser priser fra en række udvalgte og pålidelige forhandlere. Bikeland har cykler i alle kategorier, lige fra herre- og damecykler til racercykler, elcykler og mountainbikes, og du kan let tilpasse din søgning, så du kun får vist lige præcis de modeller, som du er interesseret i.

You Might Be Interested In