17 august, 2022 #Artikler

En lille guide over toldregler i Norge

Hvis du handler med varer i Norge. Enten fordi du sælger varer fra Norge, eller fordi du sælger varer til Norge, har du måske opdaget, at der gennem de seneste par år har været en ændring i toldregler i Norge. Og det er væsentligt at have de rigtige oplysninger på. Ikke mindst, hvis du er helt ny i det med at handle med landet. Så læs med og bliv klogere på de ‘nye’ toldregler i Norge.

Hvad er ændringen i toldregler i Norge?

Fra den 1. januar 2020 blev grænsen på 350 NOK for onlinehandel til Norge fjernet.

Det betyder, at norske forbrugere siden da har skulle betale moms, told og fortoldningsgebyrer på alle varer købt i udlandet, uanset varernes værdi. Det har gjort det dyrere for norske forbrugere at handle på udenlandske hjemmesider, og det har også gjort det dyrere for danske virksomheder at sælge varer til Norge. Fjernelsen af grænsen på 350 NOK var et led i Norges plan om at harmonisere sine toldregler med resten af EU. Det betyder, at fra 1. januar 2020 har al import fra lande uden for EU (herunder fra Danmark) været underlagt de samme toldregler som import fra EU.

Hvad har ændringerne i toldregler i Norge betydet for danske virksomheder?

Siden den 1. januar 2020 har norske kunder ikke kunne købe varer fra danske webforhandlere uden at betale moms, told og toldgebyrer. Det skyldes en ændring i toldregler i Norge, som har været til formål at skabe lige vilkår for indenlandske virksomheder. For danske virksomheder, som indenda havde haft en konkurrencefordel i Norge på grund af fraværet af disse afgifter, har dette været en stor udfordring. Hvis de fortsat ønskede at betjene det norske marked, måtte de handle med det samme for at undgå at pådrage sig omkostninger, som ville gøre deres produkter ukonkurrencedygtige. En mulighed for virksomhederne var at registrere sig for et norsk momsnummer og overholde de nye regler. Dette var dog ikke muligt for alle virksomheder, og derfor var det nødvendigt at finde alternative løsninger.

Få hjælp til alt det praktiske omkring toldregler i Norge

Hvis du planlægger at starte en webshop i Norge, er det vigtigt at vælge den rigtige virksomhedsregistrering ift. de ‘nye’ toldregler i Norge. TIMEVAT kan hjælpe og rådgive dig om, hvilken registrering der er den rigtige til dine behov. De vil nøje gennemgå de forskellige fordele og ulemper ved de forskellige løsninger. Kontakt TIMEVAT i dag og få hjælp og rådgivning til at udvikle og vækste din virksomhed i Norge og undgå unødvendige omkostninger. Der mange gode grunde til at få hjælp – om ikke andet for at undgå bøder fra regeringen. Så følg linket øverst i artiklen med det samme og kontakt TIMEVAT for at få hjælp til alt det praktiske, så du kan fokusere på din virksomhed.

You Might Be Interested In