16 september, 2021 #Artikler

Bliv en en stærkere leder med personlig lederudvikling

Er du leder, kender du alt til at have mange bolde i luften. Det kan i nogle tilfælde være en uoverskuelig opgave, og det er helt okay. Vi kommer alle ind i travlere perioder, hvor det kræver, at man holder tungen lige i munden. At være leder er altså også et fag at mestre, og med erfaring kommer dygtighed – men ingen leder dukker automatisk op med alt den nødvendige erfaring uden først at have været i marken.

Hvordan kan du blive en stærkere leder?

Hvis du ønsker at blive en stærkere leder, kan du se denne beslutning som en enormt positiv ting Det betyder, at du tænker på din position, og at du ønsker at dygtiggøre dig inden for din rolle – både i forhold til dig selv, men også over for det ansvar, du har for andre mennesker.

Der er en række ting, du kan prøve af, og intet skader. Hvis du er nysgerrig, kan du altid opsøge forskellige muligheder. Herunder kan du desuden læse om to muligheder for at skærpe dine kompetencer som leder.

Personlig lederudvikling

Personlig lederudvikling er en mulighed for en hvilken som helst leder til at udvikle sig markant. Med et lederudviklingsforløb gennemgår du en masse læring omkring det at være leder, og hvordan du anvender det i praksis. Dit udgangspunkt er dig og din situation, og det er en god ting at have på plads fra starten, da du bedre kan tillægge din hverdag de nye kompetencer, du får tillært. Du kan altså se det som en salgs værktøjskasse, hvor du kan proppe alle værktøjerne ned over dit nuværende erfaringsgrundlag.

Ledersparring

Med ledersparring har du en anden fantastisk mulighed for at udvikle dig som leder. Hvis du fx står i en eller flere situationer, hvor du har svært ved at vide, hvilke beslutninger, du skal træffe, kan du få sparring til det. Denne sparring kan være fuldstændig essentiel, og det er en hjælp, der kan være guld værd.

Hvor mange tror, at lederen træffer de endelige beslutninger ud fra sin personlige vurdering, er ledersparring altså også en mulighed for en leder, til at få input udefra og hjælp til at føle, at lederen træffer den helt rette beslutning.

At være leder er en disciplin i konstant udvikling

Det er altså en disciplin at være leder, og det er ikke bare noget, man er, uden at man tænker yderligere over det. Her indgår også personlige og faglige kompetencer, hvor der også kan være et ønske eller behov for udvikling til det bedre. Heldigvis er mulighederne der, og at dygtiggøre sig inden for sit felt, uanset hvilket felt det er, er altid beundringsværdigt.

Man skal også lære at være leder

Vi er alle mennesker, og det er menneskeligt at fejle. Og ingen dukker op som den perfekte leder nogle steder. Derfor skal man altså også lære at være leder – og en god en. Det kræver altså erfaring, men også udviklingskurser, sparring med andre leder og meget andet er altså eksempler på, hvordan man også kan udvikle sig til en bedre leder.

You Might Be Interested In