01 november, 2022 #Artikler

Alt det praktiske du skal have styr på, når du adopterer en hund

Hunden er et fantastisk dyr, og det er bestemt ikke for sjov, at man kalder dem menneskets bedste ven. Hunde bringer samvær, hygge og en ubetinget kærlighed ind i mange menneskers liv – og dette skal selvfølgelig gengældes.

At være hundeejer kommer med ansvar

Hunde – og kæledyr generelt – er et stort ansvar. For at disse dyr kan trives hos dig, så skal deres behov dækkes. Hvis det er første gang, du skal eje hund selv, så kan det føles overvældende at få styr på det hele. Derfor er der i denne artikel samlet en oversigt over de 4 vigtigste ting, der skal være styr på, før hunden flytter ind hos dig.

4 ting som du skal have styr på, før hunden kommer

At være hundeejer kræver altså en smule arbejde og forberedelse, men det er slet ikke så svært, så længe du ved, hvilken information du skal kigge efter. Det du skal finde ud af er:

1. Hvad er det for en hunderace og hvad er dens behov?

Det er vigtigt at researche en del om racen, før du køber en hund. Hunden skal gerne passe ind i din dagligdag, og du kan få et godt indblik i, hvordan deres personlighed vil være, hvis du ved lidt om racens karaktertræk. For eksempel, så er en Shiba en meget aktiv hunderace. Derfor skal du have tid i din hverdag til at lege, træne og gå lange ture med denne type hund.

2. Har du det rigtige udstyr?

I forbindelse med din research på hunderacen, vil du også finde ud af hvilket slags udstyr du skal købe til hunden. For eksempel, så skal en hund fra muskelhundsfamilien (det kunne være en Boxer) gerne have rigtig holdbare og solide stykker legetøj, da de er meget stærke og har meget kraft i kæbe- og tandpartiet.

3. Er hunden blevet forsikret?

Du skal også have styr på alt papirarbejdet. Når du adopterer en hund, så skal du gerne forsikre den, så den kan komme under behandling, hvis den skulle blive såret eller opleve sygdom. Mange hunderacer har en tendens til visse sygdomme eller komplikationer. Fx så har tæver fra Golden Retrieverracen en tendens til at udvikle livmoderbetændelse hund.

4. Hvad er hundens fortid?

Sidst men ikke mindst, hvis du adopterer en hund fra et hundeinternat, så kan du komme ud for, at hunden har en tragisk fortid. Hunde kan, ligesom mennesker, holde mange dårlige minder fra deres hvalpe år, og disse traumer kan manifestere sig i forskelligt i hundens adfærd. Dette skal du være klar til at håndtere.

Så længe hundens behov bliver dækket, så er der masser af kærlighed og venskab

Det er vigtigt at huske, at dyr ikke bare er der for vores fornøjelse. En hund skal anses som et nyt familiemedlem hvilket betyder, at deres behov skal mødes. Dette vil garantere glæde og et godt bånd mellem hunden og dens nye familie.

You Might Be Interested In